Kurser / Træningshold

Træningshold:

  • Junior / Unge
    • Der klatres madag fra 18:30 – 20:00
    • Aldersgruppen 7 – 15 år
  • Voksen / Senior
    • Der klatres mandag fra kl. 20:00 til 21:3o og onsdag kl 19:00 til 21:30
    • Aldersgruppen fra 16 år og op efter.

 

Som medlem af TFK du mulighed for at tage et sikringskursus. På dette kursus lærer du at bruge sikkerhedsudstyret korrekt, og du lærer lidt om, hvordan man bevæger sig hensigtsmæssigt på klatrevæggen.
Man skal være fyldt 15 år for at få udstedt et Kursus 1-bevis, men yngre børn kan sagtens deltage på kurset og lære pensum.

Sikringskursus:

Kursus 1 – topreb og bouldering
Når man klatrer på topreb, falder man ikke ret langt, hvis man falder. Derfor er det en god introduktion til rebklatring. På kurset lærer du at forudse og undgå farlige situationer, at tage sele på og binde dig ind i rebet og at sikre din makker.

Kursus 2 – føring
Det føles ofte lidt mere grænseoverskridende at føre en rute end at bouldre eller klatre i topreb, til gengæld synes mange, at det er mere udfordrende og derfor også sjovere. På dette kursus lærer du at klippe rebet rigtigt ind i karabinerne, at sikre en makker, som fører, og du kommer til at prøve at falde i rebet.

For at højne kompetenceniveauet blandt klatrere og sikre dygtige instruktører til vores events, udbyder vi sammen med Dansk Klatreforbund på instruktøruddannelse til vores interesserede medlemmer.

Instruktøruddannelse:

I den nye uddannelsestrappe for klatrevægsinstruktører er der 3 niveauer

Instruktørniveauerne bygger oven på hinanden, så man skal som udgangspunkt tage dem i rækkefølge.